Video: Honda tagab turvalisuse

Annely saatis mulle säärase videolingi ning kommenteeris MM käes prooviks olnud autot nii: “CR-V tippmudelist lahutab selle proovisõiduauto puhul vaid Lane Keep Assistance System (LKAS), Collision Mitigation Brake System (CMBS) ja Adaptive Cruise Control (ACC).”

Ma pole kindel, kas tavaline autoostja neisse süsteemidesse suuremat süveneks; rohkem kui uhked nimed, kõnetab mind teadmine, et kõik need keerulised tähekombinatsioonid tegelikkuses annavad mulle õnnetuse korral (võib-olla) suurema ellujäämislootuse. Ehk siis, puhas emotsioon ja palju toredat lootust ning ma hakkan kõrvu kikitama.

Tippmudelist eristab meie prooviautot Honda CR-V 2,0 AT Executive ilmselt ka hind. Koos kõikide kellade ja viledega (kindlustus, kasko, talverehvid jms) oleks meil proovisõidus käinud masina hind sooduspakkumisega nõks alla 33 000 EUR. Mulle meeldib, kui ettevõte kuulab kliendi soovi ja tõesti, suudab kiirelt koostada pakkumise, mis sisaldab ennekõike sõidurõõmu- sinu mureks jääb esimene sissemakse ja edasised korralised kuumaksed; kõik muu on juba hinnas. Ooteajaks on pakkumisse märgitud “esimesest sissemaksest kuni 6 nädalat,” aga nii kaua ei pea tänapäeval enam ootama. Buumiaeg on autoostjatesse siiski oma jälje jätnud ja nii on nad suhteliselt taltsad ja kannatlikud.

Ma tulen kogu selle hinnapoliitika, keskkonnasäästu, kestvuse ja ökonoomsuse juurde veel edaspidi tagasi; aga kui peaksin otsustama üksnes “õunte pealt”, siis tõepoolest, oluline, lisaks auto värvile ja välimusele on nii turvalisus kui see, et keegi teeb mulle puust ja punaseks, palju ma kuus pean maksma selle eest, et mul on sõidurõõm ega ole muret hoolduste ja kindlustuse ja muu säärase, ebavajaliku ja ebamugava pärast.

Lisa kommentaar